Foto_front
     Gezien de huidige Corona maatregelen zijn wij alle dagen op telefonische afspraak geopend!

Kitty Meyering - Biografie

Kitty Meijering, geboren in Alkmaar (1974), studeerde aan de Universiteit van Amsterdam. Aan deze universiteit volgde ze een beeldende vorming, die ze in 1998 voltooid. Voor haar laatste studie project schilderde zij namelijk naakt modellen. 
Op dit moment is dans en specifiek ballet het belangrijkste thema waar Kitty haar tijd aan wijd. De prachtige nieuwe serie toont schilderijen van dansers in volle beweging en emotie. De in warme kleuren dansers lijkt rechts van de schilderijen dansen! U kunt letterlijk bijna de muziek horen wanneer u kijkt naar de dansers. 

Een ander deel van haar werk toont een meer abstracte stijl van schilderen. De schilderijen zijn abstract en afgewisseld met herkenbare elementen tegen een achtergrond die vaak doet denken aan oude straatjes en verweerde muren en huizen.

Door te reizen, is Kitty geïnspireerd met ideeën voor haar schilderijen. Haar capaciteit voor het creëren van een mysterieuze sfeer in haar werk Kitty dankzij een groot gevoel voor kleur, vorm en gebruik van verschillende soorten materialen.

Komt u gerust eens langs om onder het genot van een kop koffie in onze galerie rond te kijken naar de vele schilderijen van diverse kunstenaars. Daarnaast vindt u bij de Twentse Lijstenmakerij een zeer ruime keuze in lijstwerk.
Wij hebben altijd minimaal 1500 voorbeelden hangen en een voorraad van zo’n 5 km.

Klik met de linker muisknop op de witte letters om de collectie van Kitty Meyering te bezichtigen!

Collectie Kitty Meyering