Foto_front
     Gezien de huidige Corona maatregelen zijn wij alle dagen op telefonische afspraak geopend!

Barbara de Jong – Biografie

Barbara de Jong werd in 1951 geboren te Oldenzaal. Haar stijl is zeer geliefd omdat hij dynamiek, levensenergie en optimisme uitstraalt. Haar schilderijen komen door hun kracht en harmonie tot hun recht. Barbara is in staat om op onnavolgbare wijze in bijna alle technieken expressieve abstracte kleurcombinaties te maken. De verf is met een losse toets opgebracht. 
Op gevoel ontstaan er tijdens het schilderen kleurcomposities, die duidelijk, sterk en speels overkomen. Zij werkt aan de hand van de waarneming. Vervolgens laat zij zich leiden door haar intuïtie om tot composities te komen, waarin dynamiek, kleurcontracten en dieptewerking de belangrijkste elementen vormen. 
Uit deze indrukken ontstaan abstracte organische vormen in kleur. Het lijnenspel in elk doek geeft de toeschouwer genoeg ruimte voor eigen associaties. In sommige delen van haar werk verdwijnt het figuratieve in abstractie.

Barbara de Jong heeft geëxposeerd in binnen- en buitenland.

 

Komt u gerust eens langs om onder het genot van een kop koffie in onze galerie rond te kijken naar de vele schilderijen van diverse kunstenaars.
Daarnaast vindt u bij de Twentse Lijstenmakerij een zeer ruime keuze in lijstwerk. 
Wij hebben altijd minimaal 1500 voorbeelden hangen en een voorraad van zo’n 5 km.

Klik met de linker muisknop op de witte letters om de collectie van Barbara de Jong te bezichtigen!

 Naar collectie Barbara de Jong