Foto_front
     Gezien de huidige Corona maatregelen zijn wij alle dagen op telefonische afspraak geopend!

Anamaria Guina Biografie

Anamaria Guina, geboren in Croatië is een kunstenares met een grote passie voor schilderen en een liefde voor schoonheid in al haar natuurlijke vormen. In haar jeugd was Anamaria omringd door het inspirerende Classicisme in Zagreb, de Renaissance in Trogir en Art Nouveau in Brussel, waar ze op 10-jarige leeftijd naar verhuisd is. Ze heeft haar inspiratie opgedaan uit het fauvisme, het scessionisme en de Aziatische kunstfilosofie, maar ook uit haar langjarige vriendschap met de kunstenaar Velimir Trnski.

Als succesvolle realistische schilderes, vindt Anamaria het leuk om ook een sfeer van mysterie in haar schilderijen te verwerken en zo, door symbolisme of zelfs de titel, de kijkers een eigen verhaal te laten creëren. Door haar studie architectuur aan de Academie Royale des Beaux-Arts in Brussel is het voor Anamaria een uitdaging om haar gedachten de vrije loop te laten om kunstwerken te creëren die fysieke grenzen ontstijgen. Haar passie voor het leven, haar sterke karakter en het plezier aan het schilderen komen tot uitdrukking in werken met een kleurrijke, krachtige en emotionele uitstraling. 

Veel van Anamaria’s werk komt voort uit haar observatie van de natuur en haar kennis van bloemen en hun symbolism. Haar doek wordt een veld dat het gefluister van de bloemen weergeeft en ons een glimp van haar emotie laat zien, haar gedachten en overtuigingen door het gebruik van rijke, vaak intense kleuren. Ze geeft haar schilderije een gevoel van van historie en complexiteit door opbengen van textuur, door gebruik te maken van het gekozen medium, waaraan vaak calligrafie en bladgoud wordt toegevoegd. Het is Anamaria’s bedoeling dat haar schilderijen een onthulling, een uitgestippelde reis zogezegd is, naar de diepere facetten van van het leven die onder het oppervlak broeien en uiteindelijk hun weg naar het doek vinden.

Anamaria heeft haar werk geëxposeerd in Brussel en Nederland. Veel van haar schilderijen maken deel uit van privé collecties in Italië, Zwitserland, Luxemburg, België, Engeland, Nederland en de USA

Naast schilderen, vindt Anamaria het leuk om tijd met haar familie door te brengen, te koken, te tuinieren en ook het maken van grote, schitterende juwelen met gebruikmaking van edel- en half-edelstenen.

Klik met de linker muisknop op de witte letters om de collectie van Anamaria Guina te bezichtigen!

 COLLECTIE ANAMARIA GUINA