Foto_front
     Gezien de huidige Corona maatregelen zijn wij alle dagen op telefonische afspraak geopend!

Ontspiegeld Glas

De basis van ontspiegeld glas is de Premium Line floatglas of Perefect White clear waarvan één of twee kanten doormiddel van een zuur-zoutmengsel geëtst worden. De grofheid van het etsen geeft een hogere- of een mindere mate van ontspiegeling. Doordat de oppervlakte van het glas geëtst wordt, heeft het wel als nadeel, dat het onderwerp onder het glas ook minder duidelijk blijft. Dus hoe groffer de etsing, hoe doffer het kunstwerk.

Meerdere soorten ontspiegeld glas

Perfect White Gloss Control
Dit is een éénzijdig geëtst (wit) glas. Doordat dit glas een zeer fijne (nano) etsing heeft en als basis wit glas wordt gebruikt, werkt deze als de minst vertroebelende versie van alle ontspiegelde glassoorten.

Tegla New Generation Tweezijdig
Dit is een tweezijdig geëtst (groen) glas. Doordat dit glas aan beide zijden geëtst wordt, veroorzaakt het een zeer duidelijke vertroebeling van het kunstwerk. Dit glas mag eigenlijk alleen gebruikt worden bij het inlijsten van een hoogglans foto of kunstwerk, zodat deze niet aan de binnenkant van het glas “plakt” (Dit verschijnsel heet Newton Ring).

Tegla New Generation Eenzijdig
Dit is een éénzijdig geëtst (groen) glas. Het heeft een wat minder groffe etsing en laat het kunstwerk nog redelijk duidelijk overkomen.

Voor glaseigenschappen klik met de muis over de witte letters in het grijze vlak:

 

 Perfect White Gloss Control - éénzijdig ontspiegeld met nano etsing 2,0 mm
 
 Premium Line Tegla Classic New Generation - tweezijdig ontspiegeld 2,0 mm
 
Premium Line Tegla Classic New Generation - éénzijdig ontspiegeld 2,0 mm
 
 Standard Line Matobel one side - éénzijdig ontspiegeld glas 2,0 mm
 
 Standard Line W-Vision two sides - tweezijdig ontspiegeld glas 2,0 mm
Dealerschap