Foto_front
     Gezien de huidige Corona maatregelen zijn wij alle dagen op telefonische afspraak geopend!

Eigenschappen Gelaagd Glas

Gelaagd glas is museum glas bestaande uit 2 glasplaten van 2 mm dik welke met een kunststof folie onder grote hitte aan elkaar gesmolten zijn. 
Ze zijn net als Perfect White Artglass ontspiegeld en UV-werend. Daarnaast biedt gelaagd glas vooral bescherming tegen inbraak en vandalisme.

Een nadeel bij grotere afmetingen van gelaagd glas kan het gewicht zijn. Dan biedt kunststof glas (acrylaat) mogelijkheden, het is namelijk veel lichter in gewicht maar biedt nog steeds bescherming tegen aanvallen van buitenaf.

 

Naam : Premium Line Protect - 99% UV-werend Float glas 6,0 mm (Gelaagd glas 3+3mm)
Basis glas : Float glas
Dikte in mm : 4,0 mm
Transmissie : 91%
Reflectie : 8%
Glanswaarde : 140
UV factor : 99,7%
Toepassing : Voor vervangbare kunstwerken zonder grote commerciele of sentimentele waarde waarbij het glas alleen maar een beschermende functie tegen stof en vuil heeft.
Productie methode : De grondstoffen worden bij een temperatuur van 1700 graden celsius gesmolten tot een vloeibare massa. Door een wisselwerking van voortstuwing door de oven en het breder en smaller maken van de vloeibare massa ontstaat een lint van vloeibaar glas. De breedte van de vloeibare massa is 3210 mm. Tijdens het smelten van de grondstoffen wordt stikstof in de oven gepompt. Waar stikstof is kan geen zuurstof zijn, hierdoor vloeien de gaatjes (pinholes) dicht en ontstaat een vlakke glasplaat. Na deze bewerking gaat de glasband door de koeltunnel. Deze koeltunnel is minimaal 150 meter lang. Nadat het glas de koeltunnel verlaat wordt het met licht en optische camera’s gecontroleerd op fouten. De eventuele fouten (pinholes) worden met poeder gemerkt. Aan de lijn wordt het glas op de gewenste afmetingen gesneden en verpakt met papier tussen de platen verpakt in houten kisten. De platen met fouten worden opgevangen in containers aan het einde van de productielijn. Dit glas wordt gekneusd en weer omgesmolten.
Voordelen : Het goedkoopste glas wat gebruikt kan worden voor een inlijsting. Snel te snijden en te reinigen. Door de PVB folie ontstaat een erg hoge UV werendheid en breukveiligheid.
Nadelen : De eigen “groene” kleur van het glas verandert de kleuren van het ingelijste werk en het uitgekozen passe-partout. Kan niet worden gebruikt in combinatie met een kunstwerk op glad papier gedrukt zonder dat een passe-partout wordt gebruikt. Het papier kleeft dan vast aan het glas. Bij teveel tegenlicht ontstaat een erg sterke reflectie en bij donkere kleuren ontstaat een spiegeleffect waardoor het kunstwerk erg slecht te zien is.
Houdbaarheid : Bij normaal gebruik blijft het glas minimaal 10 jaar goed.
Dealerschap